Wikiknihy:Hlavná stránka: Rozdiel medzi revíziami

Mysli slobodne. Uč sa slobodne. — Zo slobodnej knižnice Wikibooks ~ Wikiknihy.
Smazaný obsah Přidaný obsah
URL -> wikilink
Bez shrnutí editace
Riadok 61: Riadok 61:
Ak pokladáte Wikiknihy alebo sesterské projekty za užitočné, prosím zvážte [[wmf:Zbieranie príspevkov|poskytnutie daru]]. Dary sú primárne určené na nákup vybavenia serverov.
Ak pokladáte Wikiknihy alebo sesterské projekty za užitočné, prosím zvážte [[wmf:Zbieranie príspevkov|poskytnutie daru]]. Dary sú primárne určené na nákup vybavenia serverov.
</div>
</div>
__NOEDITSECTION__
__NOTOC__

Verzia z 09:50, 21. január 2016

Vitajte na stránke Wikikníh!

Vitajte vo Wikiknihách, zbierke voľne dostupných učebníc, manuálov a náučných textov v slovenskom jazyku. Wikiknihy obsahujú 503 stránok. Navštívte pomocníka a experimentujte na pieskovisku a pomôžte nám pridať články, ktoré vás zaujímajú.

Odporúčaná publikácia

Asertivita je komunikačná zručnosť zdôrazňujúca aspekt sebadôvery a sebapresadenia.

Slovo asertivita nie je chápané vždy správnym spôsobom. Neoprávnene sa toto slovo považuje občas za akési synonymum agresivity, aj keď jeho skutočný význam je pozitívny. Je popri agresivite a pasivite tretí spôsob medziľudského správania.

Živočíšni predkovia človeka používali k riešeniu konfliktov dva prostriedky - boj (agresia) a únik (pasivita). Človek pridal nový prostriedok - verbálnu komunikáciu - riešenie situácií a konfliktov tak, aby z konfliktu neodchádzala ani jediná zo zúčastnených strán porazená. Riešenie situácií spôsobom, pri ktorom ktokoľvek prehráva, je neperspektívne, pretože porazený bude striehnuť na príležitosť, ako sa stať víťazom. Rovnováha je dočasná a vo chvíli, keď víťaz stráca čo i len na chvíľu svoje sily, musí rátať so zákonitou odvetou.

Asertívne riešenie konfliktov vedie

  • k sebapresadeniu
  • k vnútornej spokojnosti
  • k spolupráci
  • k rozvoju priateľstva
  • k pocitu spolupatričnosti
  • k uspokojeniu potrieb všetkých zúčastnených


… celý článok …

Katalóg kníh

📃 Abecedný index 📃

Chovateľstvo

AkvaristikaChov mačiek

Dejiny, jazyky a literatúra

ArabčinaEsperantoQuenijčinaSlovioPrehľad literatúry

Náboženstvo a teológia

BibliaDogmatikaKatechéza a evanjelizáciaKomunikácia s BohomTexty modlitieb v islameAplikácia Homiletického direktória vo východnom obrade

Prírodné a technické vedy

Implementácia algoritmovKubuntu pomocLokalizácia KDENové trendy v komunikácii v internetovom prostredíPhpgedviewPoužívateľská príručka k MediaWikiProgramovanie v assembleri vo Windows x64 (x86-64)Vlastná distribúciaVýpočet farby RGB z desiatkovej sústavy do šestnástkovej a naopakVývoj operačného systémuZmena derivácie UbuntuPríručka mladého prírodovedcaGoogle AlertsBenchmark hašovacích tabuliek v PHP cez jednoduchú key-value databázu

Psychológia

Asertivita

Spoločnosť

Individuálny dovoz automobiluUčiteľstvoUčebné pomôcky

Šport a hry

BridžJogaĽadový hokejMoreplavbaHAAS manuálUltimate frisbee

Varenie

Wikikuchárka


Komunita

Novinky

Máj 2013
26. január 2007
  • Nový dizajn stránky podľa vzoru Meta.
9. marec 2006
  • Nový dizajn stránky podľa vzoru Wikipédie.
16. február 2005
14. február 2005

Nové stránky:

4. január 2005
  • Začal sa preklad používateľského rozhrania do slovenčiny.

Sesterské projekty

Wikiknihy sú prevádzkované neziskovou nadáciou Wikimedia Foundation, ktorá prevádzkuje niekoľko iných mnohojazyčných a otvorených projektov:

Ak pokladáte Wikiknihy alebo sesterské projekty za užitočné, prosím zvážte poskytnutie daru. Dary sú primárne určené na nákup vybavenia serverov.