Asertivita: Rozdiel medzi revíziami

Mysli slobodne. Uč sa slobodne. — Zo slobodnej knižnice Wikibooks ~ Wikiknihy.
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Značky: úprava z mobilu úprava z mobilného webu
Bez shrnutí editace
Značky: úprava z mobilu úprava z mobilného webu
Riadok 1: Riadok 1:
Keď chcete mať mačiatko musíte vedieť a mať doma : potrebné veci pre mačiatko.
Keď chcete mať mačiatko musíte vedieť a mať doma : potrebné veci pre mačiatko.


Starostlivosť o mačiatko nie je také ľahké. Pred príchodom očakávaného mačiatka musíte vedieť túto informáciu. Keď chcete mať mačiatko,tak nesmiete jej dávať mlieko aj keď sa to v niektorých krajinách tak robí ale popri tom jej to aj škodí.
Starostlivosť o mačiatko nie je také ľahké. Pred príchodom očakávaného mačiatka musíte vedieť túto informáciu. Keď chcete mať mačiatko musíte jej dávať aj mlieko,ale nie tak veľa. Dospelej mačke nesmiete dávať mlieko !!!!


Musíte si doma zaobstarať :
Musíte si doma zaobstarať :

Verzia z 16:43, 29. apríl 2020

Keď chcete mať mačiatko musíte vedieť a mať doma : potrebné veci pre mačiatko.

Starostlivosť o mačiatko nie je také ľahké. Pred príchodom očakávaného mačiatka musíte vedieť túto informáciu. Keď chcete mať mačiatko musíte jej dávať aj mlieko,ale nie až tak veľa. Dospelej mačke nesmiete dávať mlieko !!!!

Musíte si doma zaobstarať :

Misky na jedlo : Mali by byť dve až tri ( jedna na vlažnú vodu a druhá na jedlo). Musia byť také že sa dajú každá zvlášť umyť. Nesmú byť ani príliž hlboké pretože mačky nerady strkajú ňufáčiky do jedla alebo do vody. ( Optimálne sú s objemom 200 ML). Osvedčili sa keramické misky s gumenou páskou na spodnej strane. Misky by sa mali nachádzať na pokojnom mieste,kde ju nikto ani nič nebude vyrušovať.

Mačacie WC : Mačky sú od prírody veľmi čistotné a nie je problém ich naučiť aby sa vyprázdňovali hocikde. Musia sa naučiť chodiť na mačacie WC. Aké WC a čím ho naplniť ????

Druhy mačacích WC : Existuje niekoľko druhov mačacích WC :

1- otvorená nádoba - klasická otvorená nádoba so zahnutými okrajmi smerom dnu,ktoré majú zabrániť úniku stelieva pri zahrabávani výkalov, 2- kryté mačacie WC - tento typ je lepší - zabráni úniku steliva a je vhodný pre mačky,ktoré pri vykonávaní potreby potrebujú mať absolútny pokoj, 3- kryté mačacie WC s dvierkami a filtrom - tento typ je apsolútnym luxusom pre vás aj pre vašu mačku.

Stelivo :

1- nehrudkujúce stelivo - savé a prírodné. Treba ho aspoň raz za dva dni kompletne vymeniť. 2- hrudkujúce (to by som ja odporučila) - po vykonaní potreby sa vytvorí hrudka, ktorá sa jednoducho vyhodí.

Čistenie mačacieho WC :

Mačacie WC vždy starostlivo vyčistite !!!!

Umiestnenie mačacieho WC :

Mačky,podobne ako ľudia majú rady súkromie. WC preto umiestnite na ľahko dostupnom mieste,kde má mačiatko pokoj a nikto ho tam nevyrušuje.

Mačací strom :

To je taká vežička čo nájdete v každej predajni. Inak sa to volá škrabadlo.

Keď privediete mačiatko domov , tak ho nechajte nech si robí čo chce. Dajte mu napiť a najesť a skontrolujte či nie je na takom mieste,kde by si mohlo ublížiť alebo je preň nebezpečné.

Zachovajte hlavne pokoj.

Obsah

  1. Asertívna komunikácia
  2. Asertívne práva
  3. Asertivita a kritika
  4. Asertívne komunikačné techniky